Овочі в раціоні харчування людини - це джерело вітамінів та інших поживних речовин. Вживання їх свіжими, особливо літом, замороженими або злегка тушкованими гарантує надходження в організм всіх тих речовин, які відіграють важливу роль у формуванні імунітету людини. Вони також важливі для процесу обміну речовин та інших функцій, що сприяють збереженню здоров'я, сил і чудового настрою.
Дитяча бібліотека 22 пропонує до уваги читачів цікаві факти про овочі із пізнавальних видань книжкового фонду.
Спочатку дика морквина була фіолетовою, іноді білою. А звична нам помаранчева з'явилася в процесі селекції - її вивели голландці в 16 столітті.
У Древній Греції цибуля вважалася священниим овочем. Цибулина вважалася символом устрою Всесвіту. Цибулю а Греції їли і бідняки, і аристократи.
Найбільш ненависним у світі овочем вважається капуста. Її гіркий смак не любить більшість людей на планеті.
Довгий час помідор вважався отруйною рослиною. Наприклад, у книзі "Рівний посібник з садівництва", виданої в Данії в 1774 році, написано: "Плоди ці украй шкідливі, оскільки зводять з розуму тих, хто їх поїдає".
Арктичний хрін - один з найцікавіших овочів у світі. Його можна зустріти в холодній Гренландії на всьому узбережжі Льодовитого океану, на піщаних і галькових берегах річок. Він цвіте навіть тоді, коли настають сильні морози.
Банан - це овоч. Пояснюється це тим, що банан - це багаторічна трав'яниста рослина. А за визначенням овочі - частини трав'янистих рослин. Загалом, до фруктів його не віднесеш, адже це плід рослини.
Лотос теж відносять до овочів, тому що його коріння використовують у їжу в азіатській кухні.
Картопля заявилася в Європі тільки в 16 столітті. Її вирощували в садах, як декоративну рослину, варили з її ягід варення, а вживати в їжу коренеплоди стали набагато пізніше. А в 1800 році картопля була настільки рідкісним продуктом, що її дарували одне одному на свята.
БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ № 22
вул. Інглезі, 5
Комментариев нет:
Отправить комментарий